12;Barbie ideal

EXTREMA MÅTT Studenten Galia Slayen har själv varit sjuk i anorexi. För att belysa vilka kroppsideal Barbiedockor ger barn har hon skapat en docka i naturlig storlek – men med Barbies proportioner. Hon skulle uppmäta drygt en meter runt brösten och ha skostorlek 32–33.
När jag såg DEN HÄR artikeln så blev jag så himla förvånad och insåg hur sjukt det såkallade "Barbie Idealet" verkligen är. Dockan till vänster är så som Barbiedockan skulle se ut om det var en verklig människa. Personen som står bredvid heter Galia och är student och har gjort detta arbete. Galia led av svår anorexia när hon var lite yngre och kjolen som barbie har på sig gick Galia runt med. Alltså såkallad "Double Size Zero" and all I was thinking was "WOAH" not cool! Detta måste ju ändras snabbt känner jag! Barbie är ju något man leker med när man är barn och att redan då få sjuka kroppsidealstänk när man är 6 år funkar ju inte. Jag menar barbiedockan ser ju helt sjuk ut och väldigt oproportionerlig ut. Hon borde ramla framåt med de gigantiska bysten och den tändstickstunna midjan. Inte för att börja prata om armarna!!
Ätstörningar och liknande börjar oftast i tidig ålder och det är vanligt att tjejer mellan 11 och 17 år utvecklar ätstörningar för att vara lika snygg som den där Victoria's Secret modellen. Vad de inte tänker på är skillnaden mellan sund smal och sjuk smal. De flesta Victoria's Secret tjejerna är sunt smala och har ätit nyttigt och tränat för att få den snygga drömkroppen samtidigt dom de med ätstörningar slutar äta överhuvudtaget och bara tränar vilket rubbar balansen i kroppen totalt. Nu tänker ni säkert att vi bara tycker att det är fint att vara "big,blond and beautiful" som man säger och mitt svar på det är "Nej". Missförstå mig inte. Ätstörningar is a big no no men det är inte fult att vara sundt smal eller kurvig. Kurvig är ju det naturliga men det verkar inte folk förstå. Det är oftast lättast att äta upp sig i vikt än att gå ner i vikt och då tänker de som vill utveckla en ätstörning att det ju är lätt att äta upp sig igen. Fel. Det är tvärtom. För när kroppen inte får i dig näring så rubbar det balansen i kroppen totalt och det är inte lika lätt att äta upp sig. Tänk på det och njut av den där goda Cupcaken med chokladglasyr för ingen dömer dig om du äter den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0