16; Valborg

Idag är det valborg och med det vill jag säga att det inte blir mycket inlägg! Fira våren rejält och släpp alla hämningar and partyy. Naej men ni får ha en grym valborgsmässoafton i den grymma solen ute!
Peace  and rock 'n' roll
Alexandra

15;Lyxfällan

Jag satt nyss och tittade lite på Lyxfällan för Rosanna Charles skulle vara med. Rosanna Charles pappa är Noel Charles som är gift med Cynthia Lennon. Rosanna brukar synas på kissies blogg som sällskap och hon driver en egen blogg. Hon har levt på sin pappas pengar tills för något årsedan. Hon fortsatte dock att leva ett "jet-set" liv även fast hon inte hade de pengarna.
På bloggen så skriver hon aldrig om det dåliga i hennes liv och då märker man verkligen hur många dåliga förebilder det finns inom bloggvärlden. Det har ju såpass stor inverkan på unga som läser och det är ju mycket detta jag och mona vill förändra!

14;How do you sleep while the rest of us cry?

Här kommer en Fet låt av en ytterligare fet artist ;).

13;Something we don't miss is the unknown

Tjenare! Här har ni ett klipp som jag tycker säger mycket! Handlar om någonting som kanske inte verkar som det viktigaste, men om ni tänker vad de säger i allmänhet så förstår ni. Jag tänker inte snacka om hur jag tänker och mina åsikter förrän ni sett klippet själva. Eller klipp och klipp, snarare en dokumentär. Jag vet, jag vet dokumentärer brukar oftast vara some booring shit, but hell no! Perfekt för lata personer som gillar att titta på filmer och sådant, och det är ju även bara till sin egen fördel, right? Bloggen handlar ju om medvetenhet och med hjälp av våra inlägg så kanske det funkar, så lyssna på mig och kolla på detta klipp! Just saying. Kan vara lite tråkigt om du inte känner till Wikileaks, men du kan förstå om du verkligen lyssnar. För det är aldrig försent att lära sig, right? Om det finns någonting ni inte förstår eller som verkar oklart så är det bara att kommentera och fråga, så kan vi försöka svara på det, men var absolut inte rädda! Klicka på den fula länken för att komma till klippet som förresten är 57 minuter långt, och vänta inte med att se det för det finns bara kvar tills den 27 maj! så tveka inte! HÄR hittar du klippet.. Hare bra gött people.
Mona ;)

12;Barbie ideal

EXTREMA MÅTT Studenten Galia Slayen har själv varit sjuk i anorexi. För att belysa vilka kroppsideal Barbiedockor ger barn har hon skapat en docka i naturlig storlek – men med Barbies proportioner. Hon skulle uppmäta drygt en meter runt brösten och ha skostorlek 32–33.
När jag såg DEN HÄR artikeln så blev jag så himla förvånad och insåg hur sjukt det såkallade "Barbie Idealet" verkligen är. Dockan till vänster är så som Barbiedockan skulle se ut om det var en verklig människa. Personen som står bredvid heter Galia och är student och har gjort detta arbete. Galia led av svår anorexia när hon var lite yngre och kjolen som barbie har på sig gick Galia runt med. Alltså såkallad "Double Size Zero" and all I was thinking was "WOAH" not cool! Detta måste ju ändras snabbt känner jag! Barbie är ju något man leker med när man är barn och att redan då få sjuka kroppsidealstänk när man är 6 år funkar ju inte. Jag menar barbiedockan ser ju helt sjuk ut och väldigt oproportionerlig ut. Hon borde ramla framåt med de gigantiska bysten och den tändstickstunna midjan. Inte för att börja prata om armarna!!
Ätstörningar och liknande börjar oftast i tidig ålder och det är vanligt att tjejer mellan 11 och 17 år utvecklar ätstörningar för att vara lika snygg som den där Victoria's Secret modellen. Vad de inte tänker på är skillnaden mellan sund smal och sjuk smal. De flesta Victoria's Secret tjejerna är sunt smala och har ätit nyttigt och tränat för att få den snygga drömkroppen samtidigt dom de med ätstörningar slutar äta överhuvudtaget och bara tränar vilket rubbar balansen i kroppen totalt. Nu tänker ni säkert att vi bara tycker att det är fint att vara "big,blond and beautiful" som man säger och mitt svar på det är "Nej". Missförstå mig inte. Ätstörningar is a big no no men det är inte fult att vara sundt smal eller kurvig. Kurvig är ju det naturliga men det verkar inte folk förstå. Det är oftast lättast att äta upp sig i vikt än att gå ner i vikt och då tänker de som vill utveckla en ätstörning att det ju är lätt att äta upp sig igen. Fel. Det är tvärtom. För när kroppen inte får i dig näring så rubbar det balansen i kroppen totalt och det är inte lika lätt att äta upp sig. Tänk på det och njut av den där goda Cupcaken med chokladglasyr för ingen dömer dig om du äter den!

11;true words


10;Pencils Of Promise

Donera pengar en pengainsamling. Det är genom Pencil Of Promise som ger bättre utbildning för barn. Den som tjänar in mest pengar får ett besök av Justin Bieber och ordföranden för Pencil Of Promise och det skulle betyda mycket för oss. Även fast jag inte vinner så har vi ändå gjort en god gärning och bara det känns bra! Per 125 dollar som motsvarar ungefär 800 kronor så ger man ett nytt barn chansen att få gå i skolan och få en utbildning! KLICKA PÅ BILDEN ELLER PÅ DENNA TExT FÖR ATT DONERA PENGAR!

9;nothing wrong with double chins, right?

Tjabba! har varit en rätt så chill dag här! hoppas de varit samma för er. Inte så mkt plugg på grund av vissa hinder. Snackar lite mer om de sen! Sedan hade jag även ett litet meddelande för våra utländska läsare!
Welcome to our blog all foreign readers! As u all probably read we are two teenage girls from gothenburg, Sweden. That's the reason why we does'nt write in english, hehe. We really want u all to stay with us and follow our blog, and we promise that u won't be disappointed. There's a google-translator in the top left corner. But unfortunately google-translate is'nt the best translator, so that's why everything sounds weird in other languages. From now on we're gonna write everything in english too, but a little more summarized under the swedish text. Just for u guys! enjoy.
PEACE/
Mona

8;ooh truck!!

Och med detta säger vi godmorgon alla goa!

7;be true to who you are


En skön låt från en grym artist! Jessie Js texter är underbart bra! Alla budskap i hennes låtar är bra. "Do It Like A Dude"; klart att vi tjejer kan köra samma race som killar! "Price Tag"; Det handlar inte om hur mycket pengar man har så länge man är lycklig!
En grym tjej som verkligen får en på bra humör när det mesta går ner eller om man bara vill sitta och lyssna på bra texter!
Nobody's Perfect/
Alexandra

6;and the truth comes last

Till alla som inte ännu riktigt förstått vad denna blogg här ska innehålla och varför ska vi nu försöka förklara för er ordentligt. Jag (Mona) och Alexandra är två riktigt sköna tjejer som inte vill slösa vår tid på att bara vara vänner! Vi båda vill göra någonting som vi tycker om att göra men som samtidigt gör någon nytta. Alla vet att dagens samhälle inte funkar. Många tänker nu säkert "nej, inte två flickor som ska låtsas kunna en massa och försöka förändra världen!" well, that's not he case!. Hur världen ser ut i dag beror på människorna själva. De flesta är medvetna om åtminstone en liten del av allt som händer runt om i världen, de blir arga, klagar, blir frustrerade och sedan blire stopp. Detta händer om och om igen, men folk vill bara glömma allt, de ignorerar sådant som egentligen borde komma fram, dagens samhälle är rädda för att ta itu med ännu fler problem. Någonting annat är att de känner att de ändå inte kan göra något åt våra världsproblem. Detta får de vuxna ta itu med själva, om de ens skulle kunna göra de.
Man ska aldrig tappa hoppet, om det är människorna på jorden som orsakat en hel del eländen på, så är de bara människorna som kan miska på de. Så som det ligger till just nu, så är ungdomarna idag inte lika utbildade som de var under våra föräldrars generation. Om det skulle fortsätta såhär skulle världen inte leda någonstans. Vi tycker en stor anledning till detta är att dagens ungdomar inte får lägga ner sin tid på sådant som kasnke skulle kunna påverka samhället åt rätt håll. Just nu fördriver de flesta ungdomar sin tid på internet. Vilket inte alls behöver vara dåligt. De läser kända bloggar för att hänga med, om bloggarna/bloggerskorna är snygga och har ball stil eller något annat som sticker ut blir de deras förebilder och ungdomarna börjar att se upp till dessa människor. Vi tycker att det är viktigt me förebilder, de är en sorts motivation som ger oss kraft till att kämpa. Vårat problem här ligger i att de flesta personer som har stor talan, jag kan ge er några exempel här i sverige; kenza, paow, dessie, kissie, hugorosas ja och alla andra lite mindre kända bloggar snackar bara skit. Vad handlar de om egentligen? främst mode och skönhet va? Ja, och det är ett intressant ämne kan jag hålla med om, vi älskar själva också mode, men det har gått så långt att nästan allt bara handlar om detta nuförtiden. Mestadels för tjejerna då.Dessa personer som har så stor talan, borde utnyttja det på ett bättre sätt, eftersom att de vet att de påverkar ungdomarna en hel del med vad de skriver. De kan utnyttja att de har stor talan å gö nåt bra av de genom att skriva å säga mer vettiga saker IBLAND. men olyckligtvis, har människorna nått en punkt då de blivit så själviska att de bara tänker på hur mycket pengar de själva tjänar och inget annat. De bryr sig inte ens om vad de skriver till ungdomarna att läsa. riktigt synd. De skulle förändra så mycket om alla ungdomar bara var medvetna, det finns så mycket de inte känner till, och om allt fler personer blir allt mer medvetna kommer det komma framsteg. Det är vi säkra på. Vi förstår varför ungdomarna inte är informerade, det finns ju ingen källa förutom nyheterna vilket nästan alla tycker är tråkigt som fan. Jag tror ni själva förstått grejen med den här bloggen nu. Någon måste la ta tag i sådant här, och vi vet att ni håller med oss till åtminstone en viss del och med hjälp av er kan vi SPRIDA detta. internet finns för att sprida så hjälp oss nu. de e inte så svårt som ni tror, om var och en av er hjälper lite, då fan ska ni se resultatet. Det är nu eller aldrig. stay with us.
/Mona&Alexandra

5;say whuut?

shuushuue, satt å kollade på klippet här nedanför, å tänkte ba what? no shit? haha knappast.. asså vi fick ingenting sagt me klippet eftersom att vi egentligen inte orkade säga om allt från början. klippet kan tydligen inte heller va längre än 5 minuter vilket vi inte visste om så de va därför de avslutades så snyggt mitt i. men nu har ni iaf fårr en liten bild av hur vi ser ut å är helt å hållet, bortsett me min röst som lät som en jäkla chipmunk, å att varken ja å alexandra hade fixat oss på något sätt, men de la ba bra, right? vi kör på da natural way. då va de sagt, vi skriver ett inlägg inom kort då vi berättar vad vi egentligen snackade om på klippet! ;)
YO!
Mona

4;Introduktion

Rätt så tråkig video men det blir ju så när man har spelat in ett perfekt videoklipp som sedan väljer att fly away.
Fred Ut
Alexandra&Mona

3;Piffa upp bloggen lite

Med bilder från idag. Ni har ju endast fått se väldigt klara bilder på oss båda två med ninjadräkter så att säga.
Anyhoo, Mona is on tha top och Alexandra är  ju på den andra bilden ofcourse!

2;Speaking of ta tag i saker

Vi har inte riktigt börjat blogga än för att våran bloggdesign är inte 100% klar ännu. Som ni kanske ser så är headern inte världens finaste men det är bara en tillfällig just nu och det kommer bli bättre när vi har fixat header,
Love, A

1;Bosses Write Checks

Yoyo,

Vi som äger den här bloggen heter Mona och Alexandra och nu tänker vi fan ta tag i den här bloggen och snacka om det som snackas om för lite i bloggvärlden. Like what tänker ni då? Läser ni bloggen så förstår ni.

Alexandra heter jag och är född år 1996. Jag sjunger och dansar på fritiden och har ett väldigt stort intresse för musik och har planer på att studera musik i USA efter 9onde klass. Jag älskar mat, Choklad with a big C, Fota, mona och att leva i nuet, ha kul, omringa sig med människor som gör dig glad. Vi skapade denna bloggen för att skriva om saker som vi inte tycker uppmärksammas så mycket som det borde i bloggvärlden.

 

Mona är mitt namn! Ja e en ganska okomplicerad människa lixom, älskar musik, dans, alexandra, mat, kläder ja mycket. tyvärr kmr då inte bloggen handla om just detta. Men ville ba berätta att ja lixom många andra oxå älskar sånt. Något annat både ja å alexa älskar e ju humor. så om de e nåt ni oxå älskar så ska ni veta att de e nåt denna blogg kmr innehålla mkt av. men som ja tror alexandra skrev, så e de även en rätt så seriös blogg de här. lixom people kom igen! man kan nt ba ignorera de seriösa, kombinera de istället me de roliga så blir allt gött. fred ut.


RSS 2.0